Vijverfilters

Kraak helder en zuiver waterglashelder water

Vijverfilters geschikt voor de siervisvijver (geen koivijver) zijn compact uitgevoerd en beschikken over verschillende soorten filtermateriaal. De voornaamste taak die het vijverfilter heeft is mechanisch filteren, het uitfilteren van zwevende deeltjes. Dit gebeurt het meest effectief door schuimpatronen. Koppelt men een UV-C lamp aan deze filters dan worden ook zweefalgen verwijderd met als resultaat: kraak helder water.

 

bewegend-bed-filterFiltersystemen voor een koivijver

Doordat koi grotere vervuilers zijn dan de doorsnee vijvervis eist een koivijver grotere vijverfilters. De voornaamste taak van een filter op een koivijver is biologische filteren. Dit gebeurt meestal met het creëren van een zo groot mogelijke oppervlakte in het filter. Hier kunnen nuttige bacteriën zich huisvesten. Deze nuttige bacteriën zuiveren het water van stikstoffen (ammoniak, nitriet). Ammoniak en nitriet zijn schadelijke stikstoffen die giftig zijn voor de koi en zullen zorgen voor stress en ongemak in de vijver. Het juiste filtersyteem in combinatie met UVC lamp zorgt voor jarenlang vijverplezier en gezonde koi.

Belangrijk is dat filtercapaciteit, pompcapaciteit en UV-C wattage ten opzichte van de vijverinhoud/bezetting goed op elkaar zijn afgestemd. Laat u daarom altijd goed voorlichten.

Beste klanten opgelet!

Van 31-08-2021 tot en met 11-09-2021 zijn wij gesloten wegens groot onderhoud aan het terrein.

Voor spoedgevallen kunt u contact met ons opnemen via WhatsApp op het volgende nummer: 06-83963068. Er kan niet gebeld worden naar dit WhatsApp nummer. Verder kunt u contact met ons opnemen via ons e-mailadres: info@koifarm.nl. Producten kunnen eventueel besteld worden in onze webshop Vijverpost. Vanaf 14-09-2021 staan wij weer klaar om u to helpen in de winkel.

Team de Watermolen