Koifilters en pompen

Een en 100% heldere vijver

Om het hele jaar door te genieten van een 100% heldere en biologisch optimale vijver kan de Watermolen u een passend filteradvies geven. De Watermolen is o.a. officieel dealer van Happy Fish filtertechniek waarbij een 100% gegarandeerde helderheidgarantie gegeven wordt. De Happy Fish filterlijn is speciaal ontwikkeld voor de koi- en siervijver.

 

Meerkamerfilters HP 10, HP 11, HP 12 en HP 1

Meerkamerfilters HP 10, HP 11, HP 12 en HP 1De gezondheid en prachtige kleuren van de koi zijn mede afhankelijk van de kwaliteit van het water. Een filter met de juiste capaciteit (inhoud) is onontbeerlijk. Daarom werd, in samenwerking met de Watermolen, de Happy Fish filters ontwikkeld. Deze filters zijn gemaakt van polyester versterkt met glasvezelmat. Het filter bestaat uit meerdere kamers die gevuld kunnen worden met verschillende filtermaterialen. Happy Fish filters zijn de enige filters die geheel volgens het Up-flow principe werken. Door een slimme constructie loopt het water in elke kamer vanonder naar boven. Groot voordeel hiervan is dat de grove vuildelen onder in de filterkamers neerslaan, hierdoor wordt het filtermateriaal zo min mogelijk belast.

Happy Fish filters zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Reiniging is slechts een kwestie van kranen openen en het vuile water weg te laten lopen en vervolgens even naspoelen. Zelfs bij het grootste filter duurt dit maximaal 20 minuten.

Koi-filters moeten goed mechanisch filteren (vuildeeltjes opvangen). Biologische filtratie voor een Koi vijver is echter net zo belangrijk. De biologische filtratie geschiedt door bacteriën die zich afzetten op het filtermedium. Een goed filtermedium moet over een groot oppervlakte beschikken, een goede doorstroming hebben en eenvoudig te reinigen zijn.

 

Gebruikelijke filtersystemen voor koivijvers

  • Meerkamer filter
  • Beadfilter
  • Bewegend bed filter

Het meerkamer filter is een filter dat zich al vele jaren bewezen heeft en weinig onderhoud vergt.

Een beadfilter is een drukfilter met een mechanische en biologische werking. Het filter moet vaak worden doorgespoeld.

Een bewegend bed filter heeft een goede biologische zuivering, onderhoudsvriendelijk in combinatie met een zelfreinigende zeef.

 

Filterpompen:

Pompen die het filtersysteem bedienen moeten naast het vervuilde water verplaatsen zelf niet verstopt raken, tevens duurzaam zijn en zuinig in gebruik.

Kinshi hightec pomp Superfish Pond Eco Plus E 10000 Vijverpomp Oase AquaMax Eco Premium 8000

Beste klanten opgelet!

Van 31-08-2021 tot en met 11-09-2021 zijn wij gesloten wegens groot onderhoud aan het terrein.

Voor spoedgevallen kunt u contact met ons opnemen via WhatsApp op het volgende nummer: 06-83963068. Er kan niet gebeld worden naar dit WhatsApp nummer. Verder kunt u contact met ons opnemen via ons e-mailadres: info@koifarm.nl. Producten kunnen eventueel besteld worden in onze webshop Vijverpost. Vanaf 14-09-2021 staan wij weer klaar om u to helpen in de winkel.

Team de Watermolen