Easy Life aquariumproducten

easylife

 

 

 

Waterbehandeling

 

Easy Life vloeibaar filtermedium

Easy Life Vloeibaar Filter Medium

 
Easy Life vloeibaar filtermedium wordt gebruikt als onderhoudsmiddel, waterconditioner, bemester en als algehele probleemoplosser. Een groot voordeel is dat Easy Life 100% natuurlijk is en geen chemicaliën bevat.
 
Vissen kleuren en eten beter:
Easy Life brengt vissen in een optimale conditie. Daardoor neemt de eetlust van vissen toe en worden ze actiever. Hun kleuren worden bovendien een stuk krachtiger. Eetproblemen zijn vaak een gevolg van darmstoornissen die op hun beurt weer vaak door stress veroorzaakt worden. Easy Life lost deze problemen eenvoudig op en voorkomt ze ook. Stress verdwijnt razendsnel door Easy Life.
 
Waterkwaliteit, van levensbelang!
Easy Life verwijdert toxische verontreinigingen zodat het water helder en zuiver wordt. Een ander nuttig effect is dat Easy Life continu kleine hoeveelheden zuurstof aan het water toevoegt, hetgeen een belangrijke rol speelt bij het hoog houden van de waterkwaliteit. Easy Life zorgt ervoor dat het aquariumwater voor vissen van uitstekende, stabiele kwaliteit is.
  
Verpakkingseenheden
100 ml – 250 ml – 500 ml
 

Easy Life EasyStartEasy Life Start

 
EasyStart is een filterstarter. Het doel van dit product is om bij de opstart van een zoet- of zeewateraquarium het water te zuiveren en te stabiliseren zodat het geschikt is voor vissen. EasyStart is een unieke combinatie met hoogactieve bacterieculturen. De unieke bacteriedrager zorgt voor een versnelde vermeerdering van nuttige bacteriën, zodat het ontstaan van o.a. het giftige nitriet vermeden kan worden. Het helpt bovendien de werking van schadelijke bacteriën tegen te gaan en zuivert het water van zware metalen en andere chemische verontreinigingen. Het resultaat is een gezond aquarium met vitale, intensief kleurende vissen.
 
Verpakkingseenheden
100 ml – 250 ml
 
 

Plantenvoeding

 

ProfitoEasy Life Profito

Easy Life Profito is een extra complete, universele plantenvoeding geschikt voor alle waterplanten in aquaria. De samenstelling van ProFito zorgt er voor, dat er een sterke, gezonde plantengroei ontstaat en onderhouden wordt. Door de optimale verhouding van de ingrediënten, komen planten niets tekort en kunnen ze ongehinderd krachtig groeien.
 
Productvoordelen
  • een sterk geconcentreerde, extra complete universele plantenvoeding
  • alle voedingsstoffen in één product, zoals o.a. ijzer, kalium en mangaan
  • zorgt voor een krachtige, gezonde en weelderige plantengroei
  • bevordert de aanmaak van cytokininen en stimuleert daarmee de celdeling
  • bredere bladeren en een intensieve kleuring
  • verbetert en consolideert het biologisch evenwicht in het aquarium
  • bevat geen nitraat en fosfaat
  • zeer economisch in gebruik
 
Verpakkingseenheden
100 ml – 250 ml – 500 ml
 
 

EasyCarbo

EasyCarbo is een zeer krachtige en effectieve vloeibare koolstof­voeding voor aquariumplanten. Bovendien wordt ­algengroei actief tegengegaan.
 
Koolstof (in de vorm van in het water opgeloste CO2) is één van de belangrijkste voedingsstoffen voor een optimale plantengroei. Bij gebrek aan koolstof kan een plant niet optimaal assimileren en groeien. Als gevolg van dit gebrek komt de plantengroei tot stilstand en concurreren planten niet meer met algen om de voedingsstoffen. Als dit tekort aan koolstof te lang aanhoudt, dan gaan de planten suikers en andere voedingsstoffen lekken die aantrekkelijk zijn voor algen. Na circa 2 weken gebruik van EasyCarbo gaan planten duidelijk beter groeien en er beter uitzien. Dit geldt met name voor moerasachtige planten (Cryptocoryne sp. / Echinodorus sp. enz.). Algen krijgen het heel moeilijk door de verbeterde concurrentie en verdwijnen in de meeste gevallen.
 
 
Verpakkingseenheden
100 ml – 250 ml – 500 ml
 

25 Root SticksEasy Life Rootsticks

De Easy Life 25 Root Sticks zijn ideaal om planten direct bij de wortels extra te voeden. Het product bevat 25 stuks speciale klei-sticks die erg voedzaam zijn en een hoog ijzergehalte hebben. Door de speciale voorbehandeling van deze sticks, vallen ze niet meteen uiteen bij contact met water. De afgifte van de voedingsstoffen gaat zodoende zeer geleidelijk over een periode van een aantal weken. Het water wordt dan ook niet troebel, zodat algen hiervan niet kunnen profiteren. Het product is erg gemakkelijk in gebruik en veroorzaakt geen extra watervervuiling.
 
Gebruik de Root Sticks bij planten met een grote behoefte aan wortelvoeding zoals bijvoorbeeld bij Cryptocoryne, Echinodorus of Lotus. Als de bodemlaag erg ondiep is of de plantenwortels zijn klein, dan kunnen de sticks erg eenvoudig opgebroken worden in kleinere stukjes. De Root Sticks zijn daarom in alle voorkomende gevallen te gebruiken. 1 Stick is genoeg voor 15-40 cm2 bodemoppervlak.
 
 

Algenbestrijding

 

AlgExit

Algen ontstaan doordat er geen goede balans in het aquarium is. Dat wordt o.a. veroorzaakt door overmatig voeren van vissen, te veel vissen in het aquarium, overmatige belichting of bemesting.
 
AlgExit is een veilig en effectief middel om veruit de meeste soorten algen in het zoetwateraquarium te bestrijden. Algen zoals baard-, penseel- en draadalgen, worden resoluut bestreden. AlgExit is eenvoudig en economisch in gebruik en ongevaarlijk voor vissen, garnalen, slakken of planten. De algengroei wordt eerst tot stilstand gebracht. Daarna verdwijnen de algen. Bovendien worden de nog ­aanwezige algensporen verwijderd.
 
Gebruik
Gedurende 4 weken, 10 ml per 100 liter per week doseren.
 
Verpakkingseenheden
250 ml – 500 ml
 
 

Blue Exit

Blue Exit is de nieuwe manier om blauwalgen (ofwel Cyanobacteriën) te verwijderen zonder gebruik te maken van antibiotica of verbindingen die koper bevatten.
 
Cyanobacteriën (ofwel blauw-, slijm- of smeeralgen) ontstaan vaak door besmetting, een bacteriehuishouding die uit balans is, een ernstig vervuilde bodem (verrotting) of een te laag nitraat gehalte. Blue Exit bestrijdt Cyanobacteriën resoluut. Blue Exit is eenvoudig en veilig in gebruik en is onschadelijk voor vissen, garnalen, slakken of planten. Als de infestatie groot is, kan een aantal dagen door­gedoseerd worden, zelfs met dubbele doseringen.
 
 
Verpakkingseenheden
250 ml – 500 ml